Nyt ved. COVID-19 til alle danske muslimer

KÆRE DANSKE MUSLIMER!!

Dette er vigtigt. Se denne forside på avisen. Overlæger slår alarm. De siger, at alt for mange indvandrere er indlagt med Corona. Vi skal altså passe på hinanden! I aften starter jeres højtid. Ramadanen. Den må IKKE betyde en eksplosion i smittede.

Husk også på, at de kristne havde en meget anderledes påske. Tomme kirker. Ingen frokoster i familien. Traditionerne manglede. Den muslimske højtid vil også blive anderledes.

Det duer ikke at samles mange fra familien for at bryde fasten, sådan som mange plejer. Man bør nøjes med at være sammen med dem, man bor sammen med. Og så ellers prøve at være sammen ved hjælp af videoforbindelser eller andre digitale hjælpemidler.

Og som det ser ud nu, må også den store Eid-fest i år holdes i mindre selskaber. Man skal lade være med at være mere end 10 sammen – det gælder også i parker og i naturen.

Jeg ved også at mange gerne vil give almisser. Stor respekt for det. Men overvej om du behøver møde fysisk frem og smide mønter og sedler i en indsamlingsbøsse. MobilePay kan være et godt alternativ.

Vi kan kun overvinde COVID-19, hvis vi alle står sammen om at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det gælder også under religiøse højtider. Indtil videre har både kirker, moskéer og synagoger været meget behjælpelige med at bakke op om indsatsen mod corona.

Det har bidraget til at mindske belastningen på vores sundhedsvæsen. Og dermed været med til at passe på de ældre og syge. Alt det må vi ikke sætte på spil nu. Hverken for påskefrokoster eller ramadan.

Vi har fået oversat en række anbefalinger om Ramadanen til andre sprog. Kender du nogle muslimer? Så DEL dette opslag og hjælp med at sprede budskabet.

God Ramadan!

https://www.sst.dk/…/Brev-til-alle-borgere-over-15-aar-Info…

Her kan du læse brevet til borgerne på Farsi, Tyrkisk, Arabisk osv.