Køkken i C-boliger

Efter åbent hus i C-boligen Mark 6-7 i uge 15, har der på Facebook været en lind strøm af indlæg om køkkener i C-boligerne, som udtrykker stor utilfredshed med kvalitet, indretning og  valg af den fremtidige køkkenleverandør.
I boligen er der installeret en Mock-up med et Svane køkken. En Mock-up er rådgivernes prøve på, om deres køkkenprojekt kan bygges i det virkelige liv og danner basis for evt. projektændringer.
Den viste Mock-up er  langt fra repræsentativ for det endelige resultat, dertil er det alt for tarveligt og ufærdigt. Det er slet ikke udført og indrettet med udstyr og finish, som vi har kunnet se i A-prøveboligen (Tectum) og som også vil fremgå af B-prøveboligen (Svane køkken), når vi til maj kan se den.

Mange indlæg handler om beboernes indflydelse på valg af køkkenleverandør i licitationstilbudene.
I rådgivernes udbud/beskrivelse er det ikke muligt at specificere, at køkkenet skal være Tectum (lovgivning).
Entreprenørerne er frit stillet med valg af køkkenleverandør i deres tilbud. Køkkenet skal dog opfylde de fundamentale krav, som rådgiver har beskrevet m.h.t dimensioner, indretning med bordplade, skabe og skuffer og meget andet.
Entreprenøren træffer sit valg om køkkenleverandør udfra nogle kriterier om kravspecifikationer, kvalitet, pris og foretrækker måske et samarbejde med en leverandør fra tidligere opgaver.

Ved efterfølgende forhandlinger mellem NOVA5/BO-VEST og entreprenøren, kan der indhentes pris på alternativ køkkenleverandør (f.eks Tectum). Hvis det medfører en højere pris og det kan indeholdes i budgettet for Helhedsplanen, er det fint. I modsat fald skal vi (beboere) forholde os til, om vi vil acceptere, at tilkøbe Tectum køkken generelt eller om det skal være et tilvalg, som nogle beboere beslutter mod at betale en merpris, som typisk kan tilbagebetales over huslejen i en 10 årig periode.

Der arbejdes på at der vil blive mulighed for tilvalg/tilkøb af udstyr til skabe og skuffer.