Opråb fra beboer

Anne-Line Mortensen, der er beboer i Galgebakken, har skrevet nedenstående indlæg i det nye nummer af Galgebakkeposten, som dels er blevet husstandsomdelt og som kan findes her på siden. Læs indlægget:

De unødvendige gener

Der er gener ved at bo på en byggeplads.

Det havde vi nok regnet med men endnu ikke mærket på egen krop. Jeg er i hvert fald overrasket over, hvor indgribende det er blevet i vores hverdag. Jeg er også overrasket over, de mange unødvendige gener der har været.

Unødvendige, fordi de kunne have været undgået. Undgået gennem rettidige varsler, meningsfulde forklaringer og korrekte udmeldinger. Og det er dét, der bekymrer mig mest, når jeg tænker 3 år fremad. Stræder der bliver afspærret, før beboerne er genhuset. Belysning der fjernes fra stier for at gøre plads til containere. Støjende byggepladser udenfor den tilladte arbejdstid.

Beboere der flytter tilbage til mangelfulde boliger, mens andre kommer tilbage til ændringer, de slet ikke har valgt. Det er helt ukorrekt i Byggeposten, at ’..byggepladserne lukker ned i uge 28, 29 og 30..’

Jeg kunne fortsætte med manglende trapper, forkert konstruerede pergola, kørsel på nysået græs og manglende varmt vand. Listen synes uendelig. Alt for mange ’Vi beklager den sene varsling’. Al for meget énvejskommunikation der efterlader spørgsmål og usikkerheder.

Vi ved, at der ligger en plan og, at nogen kender den. Vi kan sagtens blive varslet i god tid om afspærringer, gravearbejde, træfældning og alt det andet, der for os beboere pludseligt opstår. De unødvendige gener og frustrationer hos os beboere kan sagtens undgås.

Så kære Bo-Vest, Nova5, E&P og alle jer underleverandører. I kan nå det endnu. Tal til os. Forklar. Meld ud. Vi forstår. Vi er med jer. Er I med os?

Galgebakken er ikke en byggeplads. Ikke kun. Galgebakken er vores hjem.

Læs resten af Galgebakkeposten her!